Властите в Нова Зеландия обявиха  във вторник, че отлагат плановете си

...
Властите в Нова Зеландия обявиха  във вторник, че отлагат плановете си
Коментари Харесай

Нова Зеландия отлага отварянето заради Омикрон

Властите в Нова Зеландия обявиха  във вторник, че отлагат проектите си за поетапно наново отваряне на границите до края на февруари. Като причина те изтъкнаха бързото световно разпространяване на разновидността на ковид Омикрон, заяви " Ройтерс ".

Нова Зеландия стартира да облекчава някои от най-строгите пандемични мерки в света и рестриктивните мерки по интернационалните ѝ граници последователно трябваше да се разхлабят от януари, като идването на всички задгранични туристи по проект трябваше да бъде позволено от април.

Пътуването без карантина, което трябваше да бъде отворено за новозеландци в Австралия от 16 януари, ще бъде отсрочено за края на февруари, сподели министърът за реагиране на COVID-19 Крис Хипкинс на конференция в Уелингтън.

" Всички доказателства до момента сочат, че Омикрон е най-заразният вид на COVID-19 до момента. Няма подозрение, че това е разочароващо и ще скапе доста проекти за отмора, само че е значимо тези промени да бъдат изложени ясно през днешния ден, с цел да могат хората да имат време да обмислят проектите си ", сподели той.

Нова Зеландия също по този начин съобщи, че продължителността на престоя в държавните карантинни заведения ще бъде увеличена от една седмица на 10 дни. Изискването за тест преди тръгване за влизане в Нова Зеландия беше понижено от 72 часа на 48 часа преди пътуването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР